Fertile 2020

vrijdag, 20 maart 2020
Fertile 2020

Vruchtbaar, inafwachting van de lente

Winter 2020 (preCorona)

Februari 2020, de winterjasmijn bloeit welig en de Helleborus staat fier overeind.

Ik werk hard in mijn atelier aan nieuwe sieraden met zilveren bloemen en vruchten. Een aantal jaar geleden kocht ik in een winkel met curiositeiten een paar leerponsen. Ze waren totaal verroest. Ik legde de, in mijn ogen mooiste pons, een nacht in de cola. Dat hielp nauwelijks. Maar na flink schuren en polijsten kon ik hem gebruiken. Ik verhitte dun koperfolie en sloeg er mooie afdrukken in. De proeven die ik maakte, stemde me hoopvol en ik zag een nieuwe serie sieraden opdoemen. Helaas gooide een  nekblessure roet in te eten. Jammer, maar geen ramp want daardoor kon mijn HEXAGOON collectie ontstaan. (http://www.floormax.nl/projecten-kunst/item/113-hexagoon)

Ongeveer anderhalf jaar geleden lag ik in bed en bedacht opeens (why??) dat ik de pons ook omgekeerd in de bankschroef kon zetten, om er dan vanaf boven zachtjes het zilver in te slaan. Ik kon niet wachten om te beginnen. En jawel, op deze manier kost het me veel minder kracht en mijn nek laat het toe. Het eerste sieraad dat ik met de pons maakte, was een sieraad in opdracht voor een 40-jarig huwlijk. (http://www.floormax.nl/in-opdracht/item/162-blom)

Het past bij me om bloemen te maken. En ik ga door en maak een kleine serie, ringen en colliers. Maar het zijn onzekere tijden en de plek waar ik deze serie zou laten zien, bestaat niet meer. En de tentoonstelling op een andere plek waar ik ze nu, maart 2020, zou laten zien , gaat begrijpelijker wijs niet door..... Niet getreurd, nou ja, een beetje maar er zijn ergere zaken, ik heb mijn website en blog en facebook en kan het zo toch laten zien. En oh ja, de porseleinen sieraden zijn met dezelfde pons gemaakt. ( http://www.floormax.nl/aktueel/item/174-porselein-spring-20)

En dan heb ik nog zes andere ponsen........

 

Fertile 2020 ring labradoriet webs

Ring, 2020, zilver, labradoriet

20 ring carneool webs F Max 20-collier groen webs

Ring, 2020, zilver, carneool                                Collier, 2020, zilver, diverse edelstenen

 

F Max 20 collier carneool robijnkwarts webs

Collier, zilver, diverse edelstenen