!KIJK! ledententoonstelling Boterhal Hoorn

donderdag, 05 december 2019
!KIJK! ledententoonstelling Boterhal Hoorn

8 dec 2019 - 5 januari 2020

De Boterhal, Kerkplein 39, Hoorn

https://www.boterhal.com/

 

 

HOPE voor Kijk klein          Wealth voor KIJK klein          Prosperity voor KIJK klein 

 

IN 2017 exposeerde ik, ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van HSC in het Provinciehuis in Haarlem.

Voor deze gelegenheid liet ik mij inspireren door het prachtige gebouw en zijn geschiedenis. Ik maakte de serie Paviljoen Welgelegen, een kraag, een collier en een shawl.

 

Het werk dat ik gemaakt heb, bestaat uit drie delen en heeft meerdere invalshoeken. De gebruikte materialen verwijzen rechtstreeks naar veel voorkomende materialen in het gebouw. Metaal, leer, glas en textiel vind je terug in kroonluchters, behang, tapijten en gobelins.  De neoclassicistische bouwstijl van Paviljoen Welgelegen en de rijke decoraties hebben een belangrijke rol gespeeld bij de vormgeving van mijn werk voor deze tentoonstelling. Overvloedig, rijk en vol.

De geschiedenis van het gebouw, met haar veranderde functie door de tijd heen, ligt als concept aan de basis van mijn werk. Van particulier verblijf van de vermogende bankier Henry Hope, naar woonplek van koning Lodewijk Napoleon, tot onderkomen van het provinciaal bestuur. Van heel privé, naar van ons allemaal, van particuliere rijkdom naar gedeelde voorspoed.

 

HOPE for art, is vernoemd naar Henry Hope, kunstverzamelaar en grondlegger van paviljoen Welgelegen.

 

WEALTH for few straalt rijkdom uit,wordt het liefst gedragen en graag gezien maar is slechts weggelegd voor een enkeling.

 

PROSPERITY for all  is een shawl van zijde, draagt elementen van het gebouw in zich en brengt weelderige luxe binnen bereik van iedereen.

 

www.haarlemssieraadcollectief.nl